Okergeel in je interieur 

Okergeel is een prachtige kleur die je kunt gebruiken in je interieur. De kleur is niet te fel en geeft direct een vleugje vrolijkheid aan je huidige interieur. In deze blog lees je hoe je okergeel kunt gebruiken in je interieur. Lees je even mee?

Wat is okergeel?

Okergeel is een natuurlijk pigment dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor alles van schilderkunst en aardewerk tot cosmetica en kleurstof. Het wordt gemaakt van gehydrateerd ijzeroxide en varieert in kleur van lichtgeel tot diep oranje. Het pigment wordt gewoonlijk gewonnen uit afzettingen van klei of zandsteen, maar het kan ook worden gevonden in sommige soorten gesteente. Wanneer okergeel als kleurstof wordt gebruikt, kan het een breed scala van tinten opleveren, afhankelijk van de andere ingrediënten in de verf of kleurstof. Zo zal de toevoeging van wit een zachtere tint creëren, terwijl de toevoeging van zwart een rijkere, meer levendige kleur zal creëren. Okergeel is een veelzijdig pigment dat kan worden gebruikt om bijna elke denkbare tint geel te maken.

Okergeel aan je interieur toevoegen

Oker is een prachtige veelzijdige kleur die warmte en diepte kan toevoegen aan elke kamer. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met de herfst, kan oker het hele jaar door worden gebruikt om een verscheidenheid van stemmingen en sferen te creëren. Bij gebruik in kleine doses, kan oker een vleugje helderheid toevoegen aan een ruimte. Maar het kan ook worden gebruikt om een meer ingetogen en rustgevende sfeer te creëren. Het maakt niet uit hoe je het gebruikt, oker zal zeker persoonlijkheid en interesse toevoegen aan je interieur. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw ruimte op te frissen, overweeg dan om een beetje oker toe te voegen. Je zult verbaasd zijn hoe deze simpele verandering je huis kan transformeren.

Okergeel combineren met andere kleuren

Terwijl oker het meest wordt geassocieerd met de kleur geel, kan het eigenlijk worden gevonden in een waaier van tinten, van lichtgeel tot diep rood. En als het gaat om het combineren van oker met andere kleuren, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan oker worden gebruikt om een vleugje warmte toe te voegen aan een palet met koele tinten. Of, voor een meer dramatisch effect, kan oker worden gecombineerd met andere sterke kleuren, zoals blauw of groen. Of u nu op zoek bent naar een subtiel effect of een gedurfd statement, oker is een veelzijdige kleur die u kan helpen het gewenste resultaat te bereiken.

Oker in je woonkamer, ga ervoor!

Deze warme kleur kan een vleugje raffinement toevoegen aan elke kamer. Bij spaarzaam gebruik, kan oker een uitstekend accent kleur zijn. Echter, te veel oker kan een kamer voelen zwaar en benauwend. Als je oker wil gebruiken in je woonkamer, overweeg dan om het te combineren met lichtere tinten zoals crème of wit. Oker gaat ook goed samen met andere aardetinten zoals groen en bruin. Wanneer je okergeel in uw woonkamer gebruikt, zorg er dan voor dat je het algemene ontwerp in gedachten houdt. Te veel okergeel kan overweldigend zijn, maar een klein beetje kan een lange weg gaan om diepte en interesse aan de ruimte toe te voegen.

Andere berichten uit deze categorie

5 tips voor een modern warm interieur!

Lees dit artikel

Wat doet een zoutlamp?

Lees dit artikel

De leukste fruitvazen in je interieur

Lees dit artikel